Sardinková pomazánka

Autor: Martin Rybarčák | 23.3.2013 o 15:00 | (upravené 25.3.2013 o 22:20) Karma článku: 10,17 | Prečítané:  4992x

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek, alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji. Pridávam svoj vlastný recept na chutnú sardinkovú pomazánku.

Sardinková pomazánka

Čas prípravy:

15 minút

Potrebujeme:

1 krabička sardiniek v oleji - 115 g, 2 PL masla, 1/4 cibule, 1 PL horčice, šťava z polovice citróna, poprípade soľ (podľa chuti)

Postup:

Sardinky dáme do misy aj s olejom. Rozdrvíme ich vidličkou. Pridáme posekanú cibuľu, môže byt aj na jemno. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi. Nakoniec dochutíme citronovou šťavou. Prípadne podľa chuti dosolíme, avšak ja nesolím, nakoľko sardinky sú samé o sebe dostatočne dochutené. Natierame na chlieb, alebo na teplé chrumkavé topinky. Výborné k teplému bylinkovému čaju, alebo vínku.

Poznámka:

Používam malé jadranské sardinky typu Eva - sú kvalitné a veľmi chutné

1. Indegrencie


2. Veľmi chutné jadranské sardinky


3. Sardinky rozdrvíme vidličkou a prídáme nakrajanú cibuľu


4. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi


5. Natierame na chlieb (príloha môže byť uhorka alebo cherry paradajky, pomazánka najlepšie chutí s čajom)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Nová česká celebrita, hlúpa Mary a budúcnosť ľavosúdia (Schutzov týždeň)

Proti „ideám“ Sme rodina je šuvix aj nový „sociálny balík“ Smer-SNS-HíD.

DOMOV

Cirkev o podpore Kotlebu: takto sa kňazi nesmú správať

Biskupi ideológii pozornosť nevenujú.


Už ste čítali?