reklama

Sardinková pomazánka

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek, alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji. Pridávam svoj vlastný recept na chutnú sardinkovú pomazánku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Sardinková pomazánka

Čas prípravy:

15 minút

Potrebujeme:

1 krabička sardiniek v oleji - 115 g, 2 PL masla, 1/4 cibule, 1 PL horčice, šťava z polovice citróna, poprípade soľ (podľa chuti)

Postup:

Sardinky dáme do misy aj s olejom. Rozdrvíme ich vidličkou. Pridáme posekanú cibuľu, môže byt aj na jemno. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi. Nakoniec dochutíme citronovou šťavou. Prípadne podľa chuti dosolíme, avšak ja nesolím, nakoľko sardinky sú samé o sebe dostatočne dochutené. Natierame na chlieb, alebo na teplé chrumkavé topinky. Výborné k teplému bylinkovému čaju, alebo vínku. Poznámka :
Používam malé jadranské sardinky typu Eva - sú kvalitné a veľmi chutné
1. Indegrencie

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


2. Veľmi chutné jadranské sardinky

Obrázok blogu


3. Sardinky rozdrvíme vidličkou a prídáme nakrajanú cibuľu

Obrázok blogu


4. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi

Obrázok blogu


5. Natierame na chlieb (príloha môže byť uhorka alebo cherry paradajky, pomazánka najlepšie chutí s čajom )

Obrázok blogu
Martin Rybarčák

Martin Rybarčák

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som rodený Humennčan objavujúci krásy Bratislavy z perspektívy vozičkára. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéŠport

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu